بيابانزايي در استان كرمان خيلي بيشتر از بيابانزدايي

تاریخ انتشار : 1403/03/21 - ساعت انتشار: ١١:٣٦ - گروه خبری : اخبار استان

مديركل منابع طبيعي و آبخیزداری استان كرمان گفت: سرعت بيابانزايي در استان خيلي بيشتر از سرعت بيابانزدايي است و 14 شهرستان شمال استان درگير بياباني شدن هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، عليرضا ابوالحسني مدیر کل در گفت وگو با خبرنگار تسنيم در كرمان، با اشاره به ريزگردهايي كه هفته گذشـتـه استان كرمان را درگير كرده بود، اظهار داشت: ايـن ريزگردها مـنـاطـق شـمـالـي اسـتـان بـه ويـژه در شهرستانهاي زرند، شهربابك و رفسنجان بيشتـر از ديگر نقاط استان بود.

وي با بيان ايـنـكـه وقـوع پـديـده ريزگرد هم منـشـاء داخـلـي و هـم خارجي دارد و ريزگـردهـاي هـفـتـه  گذشته در استان منشاء داخلي داشت، گفت:  20درصد بيابانهاي كشور در استان كرمان قـرار دارد و كـويـري بودن و عدم پوشش گياهي يـكـي از دلايل وقوع ريزگرد در استان است.

مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان كرمان با اشاره به اينـكـه عـدم پوشش گياهي، برداشت بيرويه آب از سفـره هـاي زيرزميني و فرونشست زمين به اين مسئله دامـن زده است، ادامه داد: در ساليان گذشته منابع طبيعي استان كرمان كارهاي زيادي را در راسـتـاي مـقـابلـه بـا ريزگردها داشته است.

وي به كنترل رسوب، افزايش پوشـش گـيـاهـي، نهالكاري، مديريت روانآبها و مالچپاشـي اشـاره كرد و افزود: با اجـراي تلـه هـاي رسـوب گـيـر و بادشكنها تا اندازهاي توانستيم جلوي اين پديـده را بگيريم اما سرعت بيابانزايي در اسـتـان كـرمـان از سرعت بيابانزدايي خيلي بيشتر است.

ابوالحسني با بيان اينكه از  17شهـرسـتـان شـمـال استان كرمان،  14شهرستان ما درگير بيابـانـي شـدن هستند، گفت: در استان كرمان مناطقي با كانونهـاي فرسايش بادي داريم كه بايد مديريت شوند و مـردم هم در حفظ پوشش گياهي بايد به كمك ما بيايند.

وي اشاره به اكوسيستم شكننده استان كـرمـان و وضعيت امسال اسـتـان، بـيـان كـرد: بـا تـوجـه بـا بارندگيهايي كه بعد از سال داشتيم پوشش علفي و گياهان يك ساله در عرصههاي منابع طبيعي ما زيـاد شده كه در حال خشك شدن هستند و ايـن مسـئلـه احتمال آتشسوزي در اين مراتع را افزايش ميدهد.

مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان كرمان با بيان اينكه درخواست داريم كه هـم اسـتـانـي هـا از روشن كردن آتش در  عرصه هاي منابع طبيعي تا حد امكان خودداري كرده و در صورت روشـن كـردن كردن آتش از خاموش شدن آن اطمينان پيدا كننـد، گفت: مردم هم اگر موردي را مشاهده كـردنـد بـه عنوان يك هميار طبيعت در اطفاي آتش ما را يـاري كنند و با تلفنهاي امداد جنگل و مرتـع بـا شـمـاره هاي  1504و  139به ما اطلاع دهند تا همين پوشـش گياهي كم را هم از دست ندهيم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج