عملیات اجرایی طرحهای آبخیزداری، عشایری و کشاورزی با اعتبار ۱۳۸ هزار میلیارد تومان آغاز شد/ استفاده از ظرفیت جهاد و بسیج در اجرای برنامههای دولت
در مراسمی با حضور معاون اول رئیسجمهور عملیات اجرایی طرحهای آبخیزداری، احیای قنوات، استخرهای ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی به ارزش ۱۳۸ هزار میلیارد تومان در ۳۱ استان از روز پنج شنبه آغاز شد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی سازمان منابع طبیعی از وزارت جهاد کشاورزی ، محمد مخبر در این جلسه با تأکید بر این که روستاها و مناطق عشایری یکی از مهمترین پیشرانهای پیشرفت کشور هستند، گفت: مناطق روستایی و عشایری نقش مهم و اثرگذاری در امنیت غذایی کشور دارند و امنیت غذایی یکی از مهمترین اولویتهای کشور است.
وی افزود: دشمنان با وجود این که وانمود میکنند غذا و دارو تحت تحریمهای ظالمانه آنها نیست اما در عمل برای تأمین و جابجایی منابع مالی دارو و غذا سنگاندازی و مشکلآفرینی کردهاند.
معاون اول رییسجمهور حل مسایل عشایر و پیشرفت و توسعه روستاها را یکی از مهمترین برنامههای دولت سیزدهم برشمرد و افزود: در دو سالی که از عمر دولت سپری شده، سپاه و بسیج همواره در جهت برنامههای دولت در حل مسایل مختلف نقشآفرینی کردهاند و در بسیاری از موارد به صورت داوطلبانه پای کار آمده و به دولت یاری رساندهاند.
وی با اشاره به تجربه موفق مشارکت نیروهای بسیج در آبرسانی به روستاها خاطرنشان کرد: در تفاهمنامهای که میان وزارت نیرو و بسیج به امضا رسید آبرسانی به ۱۰هزار روستا هدفگذاری شد که خوشبختانه تاکنون از پیشرفت قابل قبولی برخوردار است.
مخبر از آب و خاک به عنوان دو چالش مهم در حوزه کشاورزی نام برد و اظهار داشت: ایران کشوری با اقلیم خشک و نیمهخشک است که ضرورت دارد منابع آب به دقت مدیریت شود ضمن آن که امروز در تمامی کشورها مدیریت منابع آب از اهمیت ویژهای برخوردار است و مقام معظم رهبری نیز سالهاست که بر اهمیت آب و همچنین خاک تأکیدات ویژه داشتهاند.
معاون اول رییسجمهور، قنوات را یادگاری عالمانه از نیاکان و گذشتگان توصیف کرد و گفت: وجود قنوات در کشور سندی است که علم از سالیان گذشته در ایران حاکمیت داشته و اقدامات بر مبنای علم صورت میگرفته است.
وی افزود: سابقه برخی از قنوات که در کشور وجود دارد به چند هزار سال قبل بازمی گردد و این در حالی است که کارایی این قنوات در طول زمان از بین نرفته و همچنان با هزینههای بسیار پایین از خدمات آنها بهرهمند هستیم.
مخبر با اشاره به هدفگذاری صورت گرفته در اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری تصریح کرد: طرحهای آبخیزداری در سالهای گذشته در کشور شروع شد اما متأسفانه پس از مدتی آن را رها کردند و این بیتوجهی باعث شد که امروز شاهد آسیبهایی ناشی از سیل، مشکل اسکان عشایر و خالی شدن برخی از روستاها از جمعیت هستیم.
وی همچنین با اشاره به برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای ایجاد شهرهای مولد شیلات، این طرح را مفید و ارزشمند دانست و گفت: ایجاد استخرها و حوضچههای آبزیپروری در کنار چاههای آب کشاورزی اقدامی مفید در راستای ارتقای بهرهوری از منابع آب است چرا که میتواند پیش از آن که منابع آب به اراضی کشاورزی وارد شود در این حوضچهها و استخرها جهت تولید آبزیان مورد استفاده قرار گیرد.
معاون اول ربیسجمهور، استانداران را به اهتمام جدی و پیگیری مجدّانه برای اجرای طرحهایی که امروز عملیات اجرایی آن آغاز شد فراخواند و گفت: استانداران باید با جدیت پای کار باشند و اجرای این برنامه را در اولویت قرار دهند ضمن آن که یکی از بهترین فرصتها برای هزینهکرد درآمدهای حاصل از مولدسازی میتواند سرمایهگذاری در اجرای این طرحها باشد.
وی در بخش پایانی سخنان خود با قدردانی از سپاه و وزارت جهاد کشاورزی برای تدوین این طرحها گفت: یکی از مزایای همکاری حاضر این است که گروههای جهادی پای کار هستند و این سبب میشود که سرعت انجام کار بالا و بیوقفه باشد و قیمت تمام شده نیز بسیار ارزان خواهد بود.
محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در این مراسم که استانداران استانهای مختلف نیز از طریق ویدئوکنفرانس حضور داشتند، گزارشی از انعقاد قرارداد و تفاهمنامه با قرارگاه سازندگی امام حسن مجتبی (ع) برای اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری، ایجاد شهرهای مولد، طرحهای کوچک تأمین آب، حل مشکلات عشایری و پروژههای آب و خاک ارائه کرد و گفت: حدود ۴۰درصد از دام سبک کشور در اختیار عشایر است و ضرورت دارد که نسبت به حل مسایل و مشکلات این جامعه کمتوقع اقدام شود.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران نیز بسیج را مردمیترین سازمان در سطح جهان دانست و گفت: بسیج همه آحاد جامعه را شامل میشود و خوشبختانه دولت مردمی سیزدهم برای حل مسایل و مشکلات کشور پای کار آمده است تا با اتکا به ظرفیتهای مردمی، کشور را در مسیر توسعه قرار دهد.
گفتنی است؛ استانداران استانهای فارس و خراسان رضوی هم از طریق ویدئوکنفرانس گزارشی از پیشرفت طرحهای کشاورزی و مشارکت مردم استان در اجرای پروژهها ارائه کردند و به بیان پیشنهادهای خود برای اجرای هرچه بهتر طرحهای مرتبط با آبخیزداری، احیای قنوات و پروژههای آبرسانی کشاورزی پرداختند.
در این مراسم که رئیس سازمان بسیج سازندگی، رئیس سازمان امور عشایر و برخی معاونین وزارت جهاد کشاورزی نیز حضور داشتند تفاهمنامه و قراردادهایی میان وزیر جهاد کشاورزی و جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران برای اجرای طرحهای آبخیزداری، احیای قنوات، استخرهای ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی به امضا رسید.
ارسال به دوست