40 میلیون هکتار از حوزه های آبخیز کشور در محدوده شهرها قرار دارد

تاریخ انتشار : 1401/07/04 - ساعت انتشار: ١١:١٣ - گروه خبری : اخبار سازمان

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی کشور گفت: بیش از ۴۰ میلیون هکتار از حوزه‌های آبخیز کشور در حوزه‌های شهری قرار دارد.

ابوطالب قزلسفلو روز دوشنبه در این باره به مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی کشور گفت: بر اساس بررسی های انجام شده در ستاد سازمان، از میزان 40 میلیون هکتار وسعت حوزه آبخیز شهری، تاکنون  در 12 میلیون هکتار آن مطالعات تفضیلی - اجرایی ، در 6 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و سه میلیون هکتار آن نیز در دست اقدامات و فعالیت های اجرایی قراردارد.
این مسئول دفتر کنترل سیل همچنین تصریح کرد: بارش های امسال 24 استان، 115 شهرستان و 224 حوزه آبخیز کشور را درگیر کرده و سطحی معادل 6 میلیون هکتار را تحت تاثیر سیل قرار داده است.
وی مجموع بارش های سال جاری را 2.5 میلیارد متر مکعب اعلام کرد و خاطر نشان ساخت: از این میزان 1.5 میلیارد مترمکعب حجم سیلاب بوده است.

قزلسفلو با بیان اینکه در مدیریت سیلاب هدف جلوگیری از تلفات جانی و کاهش خسارت سیل است تصریح کرد: حدود 700 میلیون متر مکعب از این سیلاب ها توسط سازه های آبخیزداری مدیریت شده است و در جاهایی که اقدامات آبخیزداری انجام نشده خسارت های بیشتری به ابنیه، پل ها، تاسیسات و جاده ها و اراضی زراعی و باغی وارد شده است.
وی گفت: بخش زیادی از سازه هایی که ایجاد شده ظرفیت نفوذپذیری خوبی داشته و آب ها را به سفره های زیززمینی هدایت کرده است.
مدیر دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری گفت: اجرای طرح های آبخیزداری با کارکردهایی که دارد می تواند تهدید سیل

را به فرصت تبدیل نماید.
او همچنین یادآور شد: الگوی بارش ها اکنون در جهان دچار تغییر شده و ما باید در کنار انجام اقدامات آبخیزداری خود را با این شرایط سازگار نماییم.
وی همچنین اظهار داشت: در سال جاری مطالعات مناطق مسکونی در اولویت قرار گرفته تا امنیت این مناطق برای جلوگیری از مخاطرات مورد توجه قرار گیرد.
این مدیر کنترل سیل در ادامه گفت: در قانون برنامه ششم توسعه انجام 10 میلیون هکتار آبخیزداری پیش بینی شده  که با توجه به اعتبارات تخصیص یافته بیش از 60 درصد آن اجرایی و تحقق پیدا کرده است.
او گفت: مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری و وزیر جهاد کشاورزی بر اجرای طرح های آبخیزداری برای جلوگیری از خسارت سیل و حفظ پوشش گیاهی و حفظ منابع آب و خاک تاکید دارند و اگر تامین اعتبارات لازم انجام شود می توان طی دو برنامه 5 ساله هفتم و هشتم عملیات آبخیزداری را در تمامی حوزه ها به پایان رساند.
قزلسفلو سرانجام در باره لایحه جامع آبخیزداری نیز گفت: سازمان منابع طبیعی نظرات خود را در این باره  به وزارت جهاد کشاورزی اعلام نموده تا در مرحله بررسی کمیسیون های تخصصی دولت قرار گرفته و سپس برای تصویب تسلیم مجلس شورای اسلامی شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here