اعلام آغاز رسمی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ۱۱ آذر/ اختصاص ۱۹۱ میلیارد تومان اعتبار آبخیزداری به اجرای طرح
مراسم آغاز رسمی کاشت یک میلیارد درخت با حضور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و مدیران ارشد لشکری و کشوری
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در نشست خبری آغاز کاشت یک میلیارد درخت، ۱۱آذر را آغاز رسمی این طرح اعلام کرد و گفت: در این روز عملیات کاشت نهالهای تولید شده در سراسر کشور به طور همزمان انجام میشود.
عباسعلی نوبخت افزود: مراسم طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، به طور رسمی صبح شنبه ۱۱آذر با زنگ سبز دبیرستان البرز در تهران با حضور وزرای جهاد کشاورزی و آموزش و پرورش آغاز خواهد شد.
وی اظهار داشت: براساس این طرح ۴ساله قرار است سالانه ۲۵۰میلیون اصله نهال کاشته شود و در این راستا امسال در حوزه منابع طبیعی و در بخش دولتی ۲۴۸میلیون و ۶۰۰هزار اصله نهال در نهالستانها تولید شده است.
نوبختبابیان این که ۲۰۲نهالستان دولتی در حوزه منابع طبیعی در کشور موجود است، گفت: حدود ۵۰۰نهالستان بخش خصوصی نیز در کشور موجود است که از این تعداد، اطلاعات ثبت شده ۳۰۹نهالستان را در اختیار داریم.
وی ادامه داد: طبق برنامه چهار ساله در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، ۳۰درصد معادل ۳۰۰میلیون اصله نهالهای تولید شده به عرصههای جنگلی، ۳۰۰میلیون اصله نهال برای زراعت، ۲۰۰میلیون اصله نهال به فضای سبز و ۲۰۰میلیون اصله نهال به بخش بیابانهای کشور اختصاص خواهد یافت.
رئیس سازمان منابع طبیعی اذعان داشت: ملاک و اولویت کار ما در این طرح احیا و غنیسازی، حفظ پوشش طبیعی، حفظ کاربری اراضی منابع طبیعی، مقابله با بیابانزایی و سپس توسعه است.
نوبختدربارهمشکلاتتولید نهال تصریح کرد: در سال نخست این طرح، در زمینه تولید نهال برای احیا و غنیسازی جنگلها مشکلاتی داشتیم، زیرا به دلیل اهمیت کاربریهای غیربازاری جنگل، نمیتوانیم گونههای غیربومی و گونههای زراعت چوبی را در عرصههای جنگلی بکاریم.
وی افزود: ما در سال نخست نتوانستیم بذر گونههای جنگلی مورد نیاز طرح را جمعآوری کنیم و از این رو بر میزان تولید نهال برای فضای سبز اضافه کردیم.
رییس سازمان منابع طبیعی خاطر نشان کرد: تولید نهال ۲۰درصد، کاشت نهال ۱۰درصد و نگهداری ۷۰درصد کار در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را به خود اختصاص میدهد.
وی ظرفیت کاشت درخت در عرصههای کشور را بیش از یک میلیارد اصله نهال دانست و تصریح کرد: برای درختکاری و درختداری باید در کشور فرهنگسازی شود.
نوبختگفت: طرحمردمی کاشت یک میلیارد درخت، شناخت مردم را نسبت به منابع طبیعی بالاتر برده است.
وی بر استفاده از ظرفیتهای آموزش و پرورش کشور در اجرای این طرح تاکید و اظهار کرد: مدارس آموزش و پرورش ظرفیت خوبی برای فرهنگسازی در زمینه درختکاری و درختداری است.
معاونوزیر جهاد کشاورزی وجود ۱۶میلیون و ۶۰۰هزار دانشآموز در سراسر کشور، ۸۷۰هزار معلم و ۱۰۰هزار دانشجو- معلم را از ظرفیتهای آموزش و پرورش کشور عنوان کرد و گفت: در آموزش و پرورش نزدیک به ۱۰هزار اردوگاههای آموزشی و پرورشی داریم و این ظرفیت در آموزش و پرورش وجود دارد که مدارس با کمک دانشآموزان به نهالستان تبدیل شود.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین به چاپ سالانه ۱۵۳میلیون جلد کتاب برای مدارس اشاره و ابراز کرد: ما به دنبال آن هستیم برای فرهنگسازی در زمینه اهمیت درخت و درختداری برای پشت جلد نخستین صفحه کتابها تولید محتوی کنیم.
عباسعلی نوبخت درباره اعتبارات طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: با ایجاد ردیف اعتباری، مبلغ ۲۳۷میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان به این طرح اختصاص یافته، اما تاکنون هیچ پرداختی صورت نگرفته است.
وی اضافه کرد: برای پیشبرد طرح در سال جاری، علاوه بر مشارکت مردمی و صنایع، از اعتبارات بخش عملیات بیولوژیک آبخیزداری، مبلغ ۱۹۱میلیارد تومان را برای طرح کاشت یک میلیارد درخت در نظر گرفتهایم.
نوبخت در عین حال بر اطلاعرسانی دقیق درباره اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تاکید کرد و اظهار داشت: ما آمار دقیق را درباره این طرح در اختیار مردم قرار میدهیم و درباره عملکردمان توضیح خواهیم داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به حوزه آبخیزداری پرداخت و گفت: در برنامه هفتم توسعه اجرای آبخیزداری در سطح ۲۰میلیون هکتار در حوزههای آبخیز کشور هدفگذاری شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: این در حالی است که ما برای اجرای ۴۰میلیون هکتار آبخیزداری و برای مطالعه ۴۵میلیون هکتار برنامهریزی کردهایم.
وی با اشاره به طرح "از آبخیز تا جالیز" اظهار کرد: حدود ۱۹میلیون هکتار طرح آبخیزداری آماده کردهایم که با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی قرار است ظرف سه سال اجرا شود.
نوبخت از تدوین نظامنامه مردمیسازی فعالیتهای منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خبر داد و تصریح کرد: ما این نظامنامه را برای کسب تجربه و نظرات مرتعداران، در اختیار صنف مرتعداران کشور قرار دادهایم تا حفاظت بیولوژیک مراتع با مشارکت آنها بهتر شکل بگیرد.
وی درباره تهدیدات فرامرزی از طریق ورود ریزگردها به کشور گفت: علاوه بر کانونهای داخلی، تهدیدهای فرامرزی در زمینه ریزگردها در سطح ۲۷۰میلیون هکتار وجود دارد.
رییس سازمان منابع طبیعی افزود: تهدیدهای دیگری نیز کشور را از نظر آبخیزداری از سمت غرب، شرق و جنوب تهدید میکند و ما راهکارهای آن را آماده کردهایم.
وی درباره مدیریت آب در غرب سیستان تصریح کرد: در غرب سیستان دو میلیون هکتار عرصه آبخیزداری وجود دارد که ۴۰۰هزار هکتار آن در جنوب خراسان است.
نوبختادامهداد: مطالعاتمانشانمیدهد اگر آبخیزداری را در سطح این دو میلیون هکتار انجام شود در شرایط خشکسالی، ۶۰میلیون مترمکعب و در شرایط بارندگی متوسط و متوسط به بالا حدود ۱۰۰میلیون متر مکعب آب روان آبها را میتوان استحصال کرد.
ارسال به دوست