بازدید مدیر کل منابع طبیعی استان کرمان از پروژه های آبخیزداری شهرستان راور

تاریخ انتشار : 1402/08/18 - ساعت انتشار: ٠٩:٣٥ - گروه خبری : اخبار استان

تنش خشکسالی، تغییر الگوی بارش و خیزش گرد و غبار از جمله نشانه های تغییر اقلیم است که کارشناسان ایجاد بندهای خاکی با تاثیر بر جمع‌آوری آب های سطحی، تغذیه سفره های زیرزمینی، کنترل سیلاب، جلوگیری از فرسایش خاک و کاهش خسارت سیل را از راهکاری مقابله با این پدیده خطرزا می‌دانند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان ، علیرضا ابوالحسنی مدیرکل منابع طبیعی استان و دکتر عباسی فرماندار شهرستان راور از محل اجرای بندهای آبخیزداری روستای فیض اباد  و ترمیم سازه های احداث شده که طی سیلاب های گذشته نقش مهمی در کنترل حجم بالای رسوبات و تغذیه سفره های زیر زمینی داشتند بازدید و از نزدیک در جریان وضعیت پروژه های تکمیل شده و در حال اجرا قرار گرفت.

ابوالحسنی طی این بازدید گفت :آب به عنوان اصلی ترین عنصر زمین برای حیات محسوب می شود و کم آبی از عمده ترین مشکلاتی است که کشاورزان و دامداران شهرستان راور با آن مواجه اند که با اجرای پروژه های آبخیزداری بخش مهمی از مشکلات این شهرستان در حوضه آب و گرد و غبار برطرف می شود.

ایشان افزود: بندهای خاکی روستای فیض اباد در دهه ۷۰احداث که در سال ۱۴۰۲با تخصیص اعتباری بالغ بر 70میلیارد ریال ترمیم و تکمیل گردیدند.

ابوالحسنی گفت: در حوضه فیض آباد شهرستان راور  تعداد ۳بند سنگ و سیمانی دیگر طراحی و در حال حاضر یک بند سنگ و سیمان با ارتفاع ۷متر و حجم آبگیری ۲۰۰هزار مترمکعب و با اعتباری در حدود 35 میلیارد ریال در حال  ساخت می باشد و تا پایان سال ۱۴۰۲عملیات اجرای یک بند دیگر نیز آغاز می گردد.

وی اظهار داشت : با احداث بندهای آبخیزداری و اجرای آن حجم قابل توجهی از رواناب و رسوبات حاصل از بارندگی ذخیره خواهد شد. که تاثیر قابل توجهی در افزایش آبدهی قنوات پایین دست و تغذیه سفره های زیر زمینی خواهد داشت.

در این بازدید مدیرکل منابع طبیعی  استان و فرماندار شهرستان راور از سازه سنگ و سیمان روستای گوجهر  و گوراب های احداث شده در شمال شهرستان که طی بارندگی های چند روز اخیر آبگیری شد و نقش مهمی در ایمن سازی شهرستان و تغذیه سفره های آب زیر زمینی دارند بازدید نمودند.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج