کاشت یک میلیارد درخت در ایران با هدف کاهش گازهای گلخانه‌ای، جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و سرزمین انجام می شود

تاریخ انتشار : 1402/06/06 - ساعت انتشار: ١٤:٣٥ - گروه خبری : اخبار استان

سهم استان کرمان در اجرای این طرح جهادی و مردمی تولید سالانه پنج میلیون پانصد هزار اصله نهال در نهالستانهای اداره کل منابع طبیعی کرمان شامل نهالستان های جاده جوپار ، دهبکری ، بم و همچنین کمک نهالستانهای بخش خصوصی صنایع و مردم می باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان صبح امروز دکتر وحیدی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ضمن بازدید از کمربند سبز باغین - ماهان از نهالستان تولید بذر و نهال جاده جوپار نیز بازدید و باتوجه به عدم تخصیص اعتبار به منظور آبیاری و مراقبت کمربند سبز باغین جهت رفع این مشکل قول مساعدت داد .

وحیدی با اشاره به تعهد استان در تولید و کاشت 22میلیون نهال طی چهارسال ابراز امیدواری کرد که با حمایت و همکاری سازمان مدیریت استان و سایر دستگاه های اجرایی این هدفگذاری تحقق پیدا خواهد کرد.

علیرضا ابوالحسنی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان گفت طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران با هدف کاهش گازهای گلخانه‌ای، جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و سرزمین و در راستای انجام تعهدات بین‌المللی برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود.

بر اساس تعهدات بین‌المللی، هر کشوری به همان اندازه که کربن تولید می‌کند باید ترسیب یا جذب کربن داشته باشد و یکی از بهترین راهکارها برای این منظور، درختکاری است.

بر اساس این طرح قرار است تا پایان سال ۲۰۳۰ هزار میلیارد درخت تولید و کاشته شود که سهم کشور ما یک میلیارد به مدت چهار سال است و از این تعداد سهم استان کرمان 22میلیون اصله درخت می باشد.

ابوالحسنی  با اشاره به تشکیل کنوانسیون‌های متعدد محیط زیستی در پی تخریب جنگل‌ها و منابع طبیعی از جمله کنوانسیون تغییر اقلیم، کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی و کنوانسیون تنوع زیستی در دنیا، تصریح کرد: این کنوانسیون‌ها تصمیم گرفته‌اند تا سال ۲۰۳۰ میزان تولید کربن و گازهای گلخانه‌ای را به صفر برسانند و از این رو کاشت یک تریلیون درخت تا سال ۲۰۳۰ هدفگذاری شده است.

وی ادامه داد: بسیاری از کشورها در راستای تعهدات بین‌المللی در بخش درختکاری فعال شده‌اند به طوری که چین به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کربن، کاشت ۷۰ میلیارد اصله درخت در سرزمین خود را هدفگذاری کرده و تاکنون ۵۰ میلیارد آن را کاشته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان اضافه کرد: همسایگان ایران مانند ترکیه ۴.۵ میلیارد اصله درخت در قالب کمپین "تنفس برای آینده" کاشته و قصد دارد ۶.۵ میلیارد اصله درخت دیگر را تا سال ۲۰۳۰ بکارد.

وی افزود: پاکستان کاشت ۱۰ میلیارد اصله درخت را تا سال ۲۰۳۰ برنامه‌ریزی کرده و افغانستان در حال کاشت یک میلیارد اصله درخت است.

ابوالحسنی گفت: ایران با داشتن صنایع پرکربن بر اساس آمار سال ۲۰۲۰ رتبه هفتم تولید کننده کربن و رتبه ۴۲ تا ۴۵ ترسیب کربن را دارد و فاصله این دو باید کم شود.

ابوالحسنی بیان داشت سهم استان کرمان در اجرای این طرح جهادی و مردمی تولید سالانه پنج میلیون پانصد هزار اصله نهال در نهالستانهای اداره کل منابع طبیعی کرمان  شامل نهالستان های جاده جوپار ، دهبکری ، بم و  همچنین کمک  نهالستانهای بخش خصوصی صنایع و مردم می باشد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج